Att tänka på när du ska välja köksluckor

Om du tycker att ditt kök börjar se lite trist ut, kan det göra mycket för intrycket av köket att byta ut köksluckorna man har i det. Har man tur och har ett kök med köksluckor med standardmått, är detta även något som kan göras mycket enkelt, eftersom allt man behöver göra är att plocka bort de gamla köksluckorna och hänga på nya. (Givetvis kan man även måla t.ex. stommen eller liknande om man vill det i samband med detta, men det är inte alltid det behövs)

Och även om man har köksluckor där hemma med lite udda mått, så kan man idag på många orter måttbeställa nya köksluckor även med ovanliga mått till ganska rimliga kostnader. Dessutom finns det idag internetleverantörer som du kan skicka in dina mått till, och så tillverkar de nya luckor åt dig, så även detta kan vara ett bra alternativ för många.

Det finns dock några saker man bör tänka på om man bestämt sig för att byta ut köksluckorna där hemma. Här kommer våra bästa tips gällande detta, så att ditt byte av köksluckor ska bli så lyckat som möjligt:

Bekanta dig med olika material som används för köksluckor
Dessa material kan nämligen vara olika lätta att underhålla och rengöra, och de olika materialen håller dessutom olika länge. Att jämföra olika material och bekanta sig med fördelarna och nackdelarna med dem är därför att rekommendera.

Rekommenderade sidor:
Bra sidor för möbler till köket är: köksbord.net och billigamatbord.se

Välj ett klassiskt utseende
Visst kan det vara kul med riktigt färgglada eller udda köksluckor, men glöm inte att dessa ovanligare utseenden ofta känns gammalmodiga och ”fel” snabbare än de mer klassiska utförandena. Dessutom är det inte helt ovanligt att man tröttnar på dem snabbare själv. Vill du slippa byta ut luckorna allt för snabbt igen, är det därför bäst att satsa på något så neutralt, tidlöst och klassiskt som möjligt.

Tänk på hur färger påverkar utseendet
Ljusa färger förstorar medan mörka färger förminskar. Vill du skapa ett så luftigt kök som möjligt, med ”stor” känsla, är det därför ljusa färger, t.ex. vitt du ska välja, och du ska hålla dig borta från de mörkare varianterna.

This entry was posted in Inredning. Bookmark the permalink.

Comments are closed.