Kattförsäkringar – Detta kan speciella försäkringar för katter hjälpa dig med

Om du har en katt vill du förstås att katten ska må bra och vara frisk under hela dess liv. Ett bra sätt att lättare uppnå detta mål är att skaffa en kattförsäkring, som hjälper dig om katten blir sjuk eller råkar ut för olyckor eller liknande, då man via försäkringen då kan få rent ekonomisk hjälp för att klara de kostnader som detta innebär. Man vill ju trots allt kunna erbjuda sin katt det allra bästa, och ett sätt att göra detta på kan förstås vara att se till så att katten får bästa möjliga hälsovård.

Kattförsäkringar kan tecknas för katter i alla åldrar, men vi rekommenderar förstås att man tecknar detta så tidigt som möjligt, eftersom man aldrig kan veta när något händer eller när katten blir sjuk, så att låta katten vara oförsäkrad i perioder är verkligen inte att rekommendera.

Underbara djur - hund och katt

Många kattförsäkringar ger även ersättning för specialbehandlingar och liknande, och man kan i viss mån påverka priset på dessa försäkringar genom att välja självrisk och omfattning väl. Försäkringsbeloppet kan påverkas av om du har en ute- eller innekatt. Om du har en innekatt så kom ihåg att skaffa ett balkongnät som förhindrar att katten ramlar ner och slår sig. Om du har en utekatt, så är ju givetvis en kattlucka en god försäkring för att katten enkelt kan komma in i ditt hus och få värme, mat och omvårdnad.

Man kan teckna kattförsäkringar hos flera olika försäkringsbolag i Sverige idag, vilket också drivit ned priserna på dessa försäkringar en del.

I regel delas kattförsäkringar in i veterinärvårdsförsäkringar, som hjälper dig med möjliga kostnader när katten behöver veterinärvård, samt livsförsäkringar, som precis på samma sätt som en livsförsäkring för dig själv ger ersättning vid dödsfall, dvs. om katten dör.

Tänk dock på
Många kattförsäkringar har en viss karenstid, dvs. försäkringen börjar inte gälla omedelbart när man tecknar den, utan först några veckor därefter.
Dessutom ingår oftast inte olika tandvårdskostnader för katten i försäkringen, även om det finns något undantag gällande detta på den svenska försäkringsmarkanden. Men i regel bör man inte räkna med att något som rör kattens tänder omfattas av en vanlig kattförsäkring.

This entry was posted in Djur. Bookmark the permalink.

Comments are closed.