Vad är rakeback och vad har man för nytta av det som pokerspelare?

Som pokerspelare kommer man ofta i kontakt med termen rakeback. Men vad är egentligen rakeback och är det något man vill ha som pokerspelare? Detta ska vi försöka reda ut i denna artikel.

För att förstå vad rakeback är måste du först veta vad en rake är. En rake är den avgift du betalar till pokerrummet för att spela hos dem. Rakeback innebär i sin tur att du får tillbaka en del av denna avgift. Exakt hur stor rake man betalar, samt hur stor rakeback man får, beror dock på var man spelar, då olika pokerrum har olika regler för detta.

rakeback

Rakeback kan dock även innebära att om man värvar andra spelare till pokerrummet det gäller, så får man en del av den rake som den nya spelaren, dvs. den spelare du värvat, inbringar till pokerrummet. Denna typ av rakeback brukar bli större ju fler spelare man värvar.

Ju mer man spelar, desto viktigare är det att få rakeback, eftersom man ofta betalar en rake varje gång man spelar. Detta gäller även om man spelar med små insatser.

Med andra ord är rakeback verkligen bra för dig som spelare, på många olika sätt.
I många fall gäller det dock att man ser till att få rakeback när man registrerar sig på ett pokerrum, ibland kan det nämligen vara svårt att få detta i efterhand. Vill du vara helt säker på att få rakeback är detta därför något du bör kolla redan när du registrerar dig på ett pokerrum.
De flesta stora pokerrum erbjuder någon slags rakeback, så att hitta ett bra rakeback erbjudande brukar inte vara så svårt.

Hos de flesta pokerrum sätts din rakeback vidare in direkt på ditt spelkonto hos dem, så bara man har en rakeback deal behöver man i regel inte begära sin rakeback separat.

This entry was posted in Casino. Bookmark the permalink.

Comments are closed.